Projekty

Obywatelska akcja petycyjna Zatrzymaj Drożyznę!

W obecnej sytuacji potrzeba nam stanowczych i pilnych działań. Nakręcająca się spirala inflacji stwarza poważne ryzyko popadnięcia w biedę milionów polskich obywateli. Dlatego też stworzyliśmy wspólnie z innymi organizacjami pozarządowymi obywatelską petycję do Prezesa Rady Ministrów Mateusza Morawieckiego o podjęcie stanowczych działań, które realnie mogą zatrzymać inflację.

Zachęcamy do wejścia na stronę zatrzymajdrozyzne.pl i podpisania petycji. Każdy podpis skutkuje wysłaniem petycji na adres Kancelarii Premiera.

Zatrzymaj Drożyżnę - inflacja petycja do rządu

Tydzień Życia i Wolności

W ramach pierwszej edycji Tygodnia dla Życia i Wolności, która miała miejsce w roku 2021, dnia 9 czerwca nasi przedstawiciele wzięli udział w panelu #Ekonomia, odbywającym się w Warszawie oraz transmitowanym przez szereg mediów internetowych. Prowadzącym panel był wiceprezes naszej fundacji Marcin Serafin, a jednym z prelegentów podczas debaty zatytułowanej „Polski Ład PiS – w stronę wolności czy zniewolenia?” był nasz ekspert, ekonomista dr Łukasz Jasiński.

Druga edycja Tygodnia Życia i Wolności odbywa się w Warszawie w dniach 7-10 listopada 2022 roku. Fundacja TRIS ponownie jest parnterem wydarzenia.

Zachęcamy do odwiedzenia strony Tygodnia dla Życia i Wolności: https://tydzienzycia.pl/

tydzień życia i wolności 2022